Lasersko graviranje

Lasersko graviranje je najnovija tehnologija graviranja materijala, omogućava izradu i najzahtevnijih proizvoda. Velika preciznost omogućava obeležavanje sitnih delova, kao i tačnost izrezivanja raznih oblika.

Lasersko graviranje predstavlja proces prilikom koga dolazi do paljenja, topljenja i isparavanja materijala koji je izložen laserskom snopu. Brojne prednosti laserskog graviranja su: proces je čist, nema kontakta, suv, fleksibilan i ekonomičan. Laserske gravure su trajne, otporne na hemikalije, UV zračenja i ogrebotine.

Lasersko graviranje može se raditi na metalima i nemetalima: eloksirani aluminijum, staklo, čelik, prohrom...

Lasersko sečenje

Lasersko sečenje vrši se na taj način tako što se direktno kontroliše izlazna snaga lasera, materijal se ili topi, ili izgara, ili isparava, ili ga oduva mlaz vazduha pod pritiskom, ostavljajući visoko kvalitetne ivice. Izbor tehnologije laserskog sečenja zavisi od debljine i vrste materijala, kao i zahtevima klijenata.

Lasersko sečenje može se raditi na svim nemetalima: lepenka, papir, klirit, koža, guma, pluta…

Laseri koje posjedujemo su Trotec 300, Trotec 300 Flex i Trotec 500. Pored običnog CO2 lasera posedujemo i YAG laser.

U praksi laserko graviranje i sečenje se može vršiti na: privescima, metalnim upaljačima, etiketama, rokovnicima, olovkama, čašama, oružju ili predmetima po Vašoj želji koji su izrađeni od materijala pogodnih za graviranje ili sečenje.