KORIČENJE

Koričenje spiralom se najčešće koristi za različite materijale kao sto su skripte, prezentacije, priručnici, uputstva, cenovnici, godišnji pregledi, finansijski izveštaji, meniji, kalendari i slično. Izbor materijala, od kartona ili plastike (providan, mat, toniran ili teksturiran), prednji ili zadnji poklopac, će produžiti period korišćenja dokumenta bez štete po svoj profesionalni dizajn. Na spiralu možete pričvrstiti do 350 stranica.

MEKI POVEZ

Meki povez ili meko koričenje predstavlja jedan od najisplativijih načina povezivanja. Meki povez prvenstveno je namenjen za koričenje knjiga mekim koricama, povezivanju kataloga, brošura i slično.

TVRDI POVEZ

Tvrdo koričenje se koristi u proizvodnji knjiga, foto albuma, sertifikata, diplomskih radova, master i doktorskih radova, časopisa i slično. Korice se sastoje od gustog kartona prekrivenog vezivnim materijalom. Naša štamparija koristi posebnu vrstu tvrdih korica. Zbog toga je ovakav tip koričenja posebno popularan za diplomske radove, radove na predmetima, disertacije, godišnje izveštaje i druge radove, kao i za stvaranje ekskluzivnih knjiga i albuma u bilo kom broju izdanja.

PLASTIFIKACIJA

Tehnike plastifikacije papira koje koristimo:

– Topla plastifikacija papira

– Hladna plastifikacija papira

Topla plastifikacija papira je postupak u komem se štampani materijal ubacuje u foliju koja se potom ubacuje u mašinu za plastifikaciju. Mašina za plastifikaciju pod toplotom i pritiskom sjedinjuje foliju za štampani materijal. Ovako plastificiran papir je odmah spreman za upotrebu, odnosno može se odmah koristiti ili dalje dorađivati u skladu sa Vašim željama. Plastificirani papir je veoma čvrst i otporan na vanjske uticaje.

Hladna plastifikacija papira je proces u kojem se na prethodno odštampani materijal nanosi folija uz pomoć vodotopivog lepka. Krajnji proizvod je daleko otporniji od kartona kao i veoma otporan na atmosferske prilike.

ZLATOTISAK

Zlatotisak je tehnika štampe gde se otisak dobija termičkim prenošenjem metalizirane folije na određenu podlogu. Na taj način dobija se otisak koji je visokog sjaja, odnosno intenziteta. Ovakav otisak je skoro nemoguće dobiti drugim tehnikama štampe. U poslednje vreme razvijene su mnoge varijacije klasičnih i specijalnih materijala, pored uobičajene zlatne i srebrne folije. Osim sjanih metaliziranih folija, u ogromnoj paleti boja, postoje i specijalne folije: providne i polu-providne, hologramske, matirane, sa UV-lak efektom, u kombinaciji lak/hologram i slično…

IZRADA KUTIJA

Kutije su jedan od najraspostranjenijih vidova ambalaže. Danas je prosto nezamislivo promovisati bilo koji proizvod bez adekvatne kutije, koja istovremeno mora imati svoju praktičnu, reklamnu i estetsku primenu. Naša firma poklanja veliku pažnju kvalitetu i dizajnu istih. Različiti materijali, oblici, boje dovele su do neograničenog broja kombinacija za Vaše unikatne kutijice za nakit, promotivne i klasične kartonske kutije.

KNJIGOVEZNICA

Pored navedenih stavki, pružamo usluge uveza: tvrdi, pojedinačni ili specijalni. U rekordnom roku i vrhunskog kvaliteta – možemo uvezati Vaše diplomske radove, disertacije, brošure, kataloge, vinske karte i slično. Za sva dodata pitanja ne okvlevajte da nas kontaktirate.

VAKUUM PRESA

Vakuum presa je jedan od najnovijih načina sublimacione štampe. Može da štampa preko hiljadu različitih proizvoda. Specifično za ovu mašinu jeste da štampa na nepravilne oblike, što je čini idealnom za štampu na npr. mobilnim maskama, tanjirima, šoljama i slično.

USLUGE I PROIZVODI

PROJEKTI


POVEŽIMO SE

SistemCD redovno ostavlja objave i radove na popularnim društvenim mrežama. Ostanite u toku – povežite se sa pravim Sistemom za Vas!