Lasersko graviranje spada u najnovije tehnologije graviranja gotovo svih vrsta materijala (metal, staklo, plastika, stiropor, koža, guma, drvo, mermer, tekstil, kamen, itd.), te se ovakva usluga najčešće koristi za brendiranje različitih artikala i objekata. Tokom laserskog graviranja i sečenja odvija se proces paljenja, topljenja i isparavanja odabranog materijala koji se izlaže laserskom snopu, te ovakav način graviranja pruža brojne prednosti. Lasersko graviranje je ekonomično i trajno, a jedna od najvažnijih prednosti kada je lasersko graviranje u pitanju jeste to što ovakvu gravuru nije moguće skinuti ili oštetiti – gravura je otporna i na hemijske supstance i na UV zračenje, ogrebotine, kao i na bilo koje druge potencijalne uzročnike oštećenja.

Lasersko graviranje omogućava veoma veliku preciznost i tačnost u radu; podešavanje dubine, dimenzije i boje, čime su gravure jasno vidljive i trajne, a takođe je važno napomenuti i to da ne postoji minimalna količina proizvoda koju morate gravirati već se lasersko graviranje može sprovesti i na samo jednom komadu! Laser pruža zaista velike mogućnosti u pogledu graviranja koje prati visoka rezolucija i kvalitet, pouzdanost i brzina, a tu je i precizno lasersko secenje metala, stakla, plastike, stiropora i drugih materijala tj. izrezivanje različitih oblika na željenom materijalu ili predmetu. Ove osobine svrstavaju lasersko graviranje i sečenje u veoma pogodne metode za kreiranje unikatnih i personalizovanih predmeta odnosno izradu čak i onih najzahtevnijih kreativnih ideja!

Posedujemo Trotec 300, Trotec 300 Flex, Trotec 500 i R500 lasere, a osim običnog CO2 lasera – imamo i YAG laser. Kada se pominje lasersko graviranje, cena će zavisiti od materijala na kojem je potrebno izvršiti graviranje, zatim od količine predmeta koje želite izgravirati, kao i od svih drugih faktora koji utiču na utrošak vremena i energije tokom rada. Ovo važi i za lasersko secenje metala, stakla, stiropora, plastike, itd., pa je i za lasersko secenje cena varijabilna.

Pošaljite nam upit